Welkom
Acupunctuur
Shiatsu-therapie
Wat is Shiatsu
Intake
Wat houdt de behandeling in?
Na de behandeling
De effecten van Shiatsu
Kosten
Krantenartikel

© Hans de Groot Massage

 

Welkom bij Hans de Groot, Shiatsu-therapeut en Acupuncturist

 

Acupunctuur
Acupuntuur is een eeuwen oude manier van behandelen die door de Chinezen is ontwikkeld.
Het is een manier van behandelen die helemaal persoonlijk gericht is op de cliënt.
Bij aanvang van behandeling krijgt men een uitbebreide intake welke uit verschillende onderdelen bestaat.
Er wordt begonnen met een uitgebreid vraaggesprek over de klacht(en).
Daarna volgt een lichamelijke anamnese, onderzoeken van de klacht(en) en pols-en tong diagnose,
waardoor er een goed beeld verkregen kan worden van de klacht.

Shiatsu-therapie
Wat doet u als u hoofdpijn heeft of zich ergens aan stoot. U legt uw hand op de gevoelige plek en wrijft er over ter verlichting. De Chinezen in de vorige eeuw hadden dit al ontdekt. Door te masseren zetten ze een kracht tot zelfheling in werking. Deze massagevorm kreeg later de naam Shiatsu.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een behandelvorm waarbij de therapeut massage- en druktechnieken toepast met de duim, vingers en de handpalmen. Shi = vinger en atsu = druk.

Door ons lichaam stroomt levensenergie die via de meridianen naar de organen gaat. Wanneer deze energie vrij en ongehinderd door de meridianen kan stromen, spreken we van een gezonde geest en gezond lichaam. Een verstoring in deze energie kan gevolgen hebben van onder andere hoofdpijn, rugklachten en andere klachten.
De meridianen hebben drukpunten. Door massage kan de energie weer ongehinderd stromen. Het lichaam krijgt hierdoor de kans zichzelf te herstellen.
Een Shiatsu-therapeut maakt gebruik van de krachten van het lichaam. Er gebeuren geen onverklaarbare wonderen. Het enige wonder is het lichaam zelf dat alles in huis heeft om het natuurlijke genezingsproces en herstel in gang te zetten.

Intake:
Voordat de behandeling start, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats waarin de patiënt/cliënt zijn of haar klachten en/of problemen uitlegt en vragen kan stellen. Door de adequate medische kennis van de behandelaar is deze in staat dfe klachten te begrijpen en een behandelplan op te stellen, tevens wordt geprobeerd de oorzaak van de verstoring te achterhalen

Wat houdt de behandeling in?
Shiatsu is een behandelmethode die wordt toegepast door verschillende druk- en massage technieken met de duim, vingers en de handpalmen op de specifieke (tsubo) punten op het lichaam. De medische massage wordt gegeven aan de patiënt/ cliënt die op een behandeltafel ligt.
In het algemeen zal eenmaal per week behandeld worden, afhankelijk van de aard van de klachten van de patiënt. Zo kan het nodig zijn bij acute aandoeningen meerdere malen per week te behandelen.

Na de behandeling:
Na de behandeling kan direct verbetering optreden, maar ook een tijdelijke korte verergering, als beginreactie. Ook is er wel eens sprake van vermoeidheid of trillerigheid na de therapie.
Het is niet aan te bevelen vlak na de behandeling zware lichamelijke of geestelijke inspanning te verrichten.

De effecten van Shiatsu kunnen zijn:
Verzachtend:
Verlichting van pijn, verruiming van beweeglijkheid en verbetering van organische functies.
Herstellend:
Gericht op herstel van de aandoening en de energiebalans. Shiatsu bevordert de natuurlijke geneeskracht van het lichaam zelf. Dit stimuleert tevens het proces van bewustwording en verantwoording nemen voor eigen gezondheid.
Preventief:
Door herstel van de energiebalans, waardoor organen beter gaan functioneren, kunnen klachten worden voorkomen. Een verstoring van energie wil nog niet zeggen dat iemand ziek is, maar kan als voorstadium van ziekte gezien worden (pre- klinische fase).

Kosten:
Een Shiatsu behandeling of sportmassage, die gemiddeld een uur duurt, kost € 60,00.
Het verdient de aanbeveling om te pinnen.

Diverse verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze kosten.

Krantenartikel: